GELDERLAND HERSTOFFEREN

 


Gelderland Zitmeubelen is ontstaan uit een bedrijfsovername door de heer  K.J.E. Oberman (2mei1912-23januari2000). 
Op 24 februari 1936 koopt Oberman zich in met een investering van 1000gulden. Het oorspronkelijke bedrijf stond op naam van Otto Cornelis Verkerk en was gevestigd op adres Hoogedorp 14 Culemborg. De grote doorbraak van Gelderland, als bekend merk, begint als Oberman eind jaren zestig Jan des Bouvrie ontdekt en als huisontwerper contractueel vastlegd. Modellen 430 en 1110 zijn bestsellers in de 70er jaren.De heer S.Brouwers starte in 1974 bij Gelderland als bedrijfsleider en heeft later het bedrijf overgenomen van Oberman waar hij tot 2003 eigenaar van is geweest. Hierna is het in handen gekomen van Stichting Ruischend Loof.
Van 1974 t/m 2003 was Brouwers  de drijvende kracht achter alles wat zo de fabriek verliet. In de periode van S.Brouwers zijn vele klassiekers van Gelderland ontwikkeld, hij had er nl. echt gevoel voor om goed zittende producten te ontwikkelen met de juiste verhoudingen. Wat Jan des Bouvrie tekende wist hij te vertalen naar een commercieel product, een gouden team dus. Zo is model 4800 (Henk Vos) een van de eerste modellen met het afneembare systeem geweest in 1982. Met model 5470 won hij in 1990 als fabrikant de meubelprijs en enkele jaren later
met model 6430. Model 6510 en 6511 behoren nog steeds tot de hardlopers. Ook dochtercollecties als arX en jong Gelderland(Young) zijn opgericht in de 90er jaren. Met deze collecties kon, de ondertussen hetende Gelderland Groep, grensoverschrijdend werken. Een strategische zet om de krimpende markt in Nederland op te vangen.Toen mijn vader het afneembare hoezensysteem in 1982 bedacht en ontwikkelde, was zijn visie, dat een duurzaam Gelderland product een tweede leven zou krijgen via een herstoffering. Dit als antwoordt op de toenemende wegwerpmaatschappij.
Het systeem maakt het mogelijk de hoes door vakkundige stoffeerders binnen 10 minuten te verwijderen. De bank is dan min of meer gereed voor de nieuwe hoes.
Herstofferingen worden voor de Gelderland zitmeubelen door diverse partijen aangeboden, hier zitten toppers tussen maar ook 
veel prutsers.Heeft u een orgineel Gelderland model en wilt u deze een tweede of derde leven geven? Dan kunt u dit door mij laten verzorgen.

Wij hebben alle orginele tekeningen van de mallen en ook de exacte omschrijvingen van de schuimsoorten welke gebruikt zijn voor deze producten. Ook hebben wij de orginele kunststof strippen op voorraad en worden de oude dan vervangen door nieuwe.

Wij kunnen dus zorgdragen dat u Gelderland bank op een goede wijze wordt gestoffeerd en eventueel hersteld waar nodig tegen een eerlijke prijs.
Dit alles
 binnen een periode van 14dagen.


Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw orginele Gelderland product: bel of stuur een mail.
Wim.brouwers@meubelmakelaar.com
0615950019

INTRO
ABOUT ME
SPECIALISATIES
NIEUWS
PROJECTS
CARE
PRIVATE
OUTDOOR
GELDERLAND HERSTOFFEREN
GELDERLAND MODELLEN 1936-2003
CONTACT